fbpx

Посол Польщі в Україні вважає, що недостатня співпраця з Прикарпаттям пов’язана з поганими дорогами

Політика 12:21, 13.11, 2014

Заступники міського голови Івано-Франківська дорікнули Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Польща в Україні Генрику Літвіну недостатньою співпрацею з містом. У відповідь посол відзначив, що співпрацю треба починати з ремонту доріг.

"В економічній сфері ми працюємо непогано. Але є ще резерви", – сказав заступник міського голови Івано-Франківська Богдан Білик на зустрічі з Послом.

Він пояснив, що в обласному центрі є дуже мало інвесторів з Польщі.

"На сьогоднішній день польські інвестиції в місто склали всього 2 млн доларів США. Це всього 0,4% від загального обсягу 451 млн доларів США", – повідомив заступник міського голови.

Білик відзначив, що міська влада готова надати інвесторам виробничі площі та земельні ділянки у Хриплинській промзоні. За його совами, недостатньою є співпраця сфері експорту-імпорту та запропонував посилити співробітництво у розвитку туризму. До прикладу, при допомозі польських інвесторів можна зробити Палац Потоцьких польсько-українським історично-культурним центром.

"Ми звернули увагу на те, що Івано-Франківщина має результат економічної співпраці з Польщею нижче загальноукраїнського середнього. І враховуючи дуже ефективну міжрегіональну співпрацю Прикарпаття, це завжди дивувало, – сказав Генрик Літвін. – Але будемо говорити відверто, я думаю, це пов’язане з проблемами у транспортній інфраструктурі. Я думаю, треба розпочати співпрацю з цієї галузі".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: