fbpx

Повертаються з АТО з "сувенірами": начальник Держеконспекції розповів, як браконьєри глушать рибу на Дністрі

Суспільство 11:43, 16.03, 2016

Начальник Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Ігор Стефурак пояснив, чому інспекція не здатна зупинити зростання браконьєрства на річках, незаконне вирубування лісів і видобуток гравію.

На засіданні колегії обласної держеконіспекції Ігор Стефурак розповів про труднощі в роботі інспекторів. 

За його словами, 1 березня склад інспекції скоротили з 60 працівників до 48; з 15 автомобілів лише 5 справні, інспектори не мають змоги чергувати у районах, не забезпечені формою і навіть найпростішими спецзасобами.

"Я не говорю про травматичну зброю, а про елементарні газові балончики і гумові кийки. Наші інспектори "обладнані" лише посвідченнями", – сказав Стефурак.

Це стало причиною росту кількості правопорушень, зкорема й браконьєрства. Особливо різкий стрибок у депресивних селах на березі Дністра.

"Причиною є і те, що дехто повертається з АТО з "сувенірами". Махне оковитої, візьме гранату і піде глушити рибу",  розповідає Стефурак. 

Збільшується кількість випадків незаконної вирубки лісу і незаконного видобутку гравію з русел рік. На жаль, каже Стефурак, деякі громадські активісти, які фіксують такі випадки, замість того, щоб виконати свій конституційний обов'язок і викликати поліцію, обмежуються фотографіями порушень у фейсбуці. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: