fbpx

Повний запуск електронного квитка в муніципальному транспорті Івано-Франківська переноситься. ВІДЕО

Суспільство 13:30, 31.05, 2019

1 червня в муніципальному транспорті Івано-Франківська обіцяли запустити електронний квиток "галку".

Як писав КУРС, 1 жовтня 2018 року завершилось голосування за назву електронного квитка. Франківці більшістю голосів обрали "галку"З того ж дня стартував запис на оформлення іменної транспортної картки для пільгових категорій населення.

В КП "Електроавтотранс" кажуть, що від 1 червня 2019 року електронний квиток запрацює лише частково. Повного запуску нововведення не буде. На підприємстві не встигають придбати спеціальні валідатори. На сьогодні мають лише 36 таких пристроїв. Хотіли докупити ще сотню, але у підсумку потрібно ще 200, оскільки в місті побільшало комунальних автобусів, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Окрім того, постачальники валідаторів не можуть надати їх у таких кількостях. В Україні на них сьогодні неабиякий попит. Також в "Електроавтотрансі" хочуть дочекатися поставки нових тролейбусів білоруського виробництва. Старі тролейбуси планують списати, тож валідатори на них встановлювати не планують.

Нагадаємо, минулого року франківська мерія підписала угоду з білоруським підприємством "Белкоммунаш" про купівлю 29 тролейбусів. Перші одиниці привезуть до Франківська у липні

А електронні квитки франківці зможуть придбати з середини червня у кіосках з пресою, у водіїв та контролерів "Електроавтотрансу". Ними можна буде користуватися у транспорті, в якому вже встановлені валідатори.

Пільгові транспортні картки ще у процесі розробки. На їх отримання записалися трохи менше половини франківців. Більше половини школярів вже подали свої дані для виготовлення учнівських проїзних. 

За прогнозами посадовців повноцінно електронний квиток запрацює не раніше 1 вересня.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: