fbpx

Прокурор просить для івано-франківського екс-депутата із ВО “Свобода” п'ять років із конфіскацією

Суспільство 18:05, 04.02, 2015

В Івано-Франківському міському суді відбулись судові дебати у справі екс-депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського, який обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 статті 386 ККУ та ч. 2 статті 190 ККУ.

Будучи депутатом, він вимагав та отримав від одного із івано-франківських забудовників Віктора Ломея значну суму коштів за погодження будівництва по вулиці Мазепи в Івано-Франківську, пише Правда.іф.

Виступаючи у судових дебатах, прокурор Данилишин просив суд визнати Колковського винним та призначити йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із конфіскацією усього належного йому майна.

Потерпілий Ломей, захисник обвинуваченого Притула та сам Колковський просять суд призначити покарання, не пов'язане іх позбавленням волі, адже обвинувачений вже відсидів рік за ґратами у Хорватії, поки очікував екстрадиції в Україну.

Також захисник Притула просить суд застосувати щодо підсудного амністію, оскільки в того на утриманні перебуває п'ятеро неповнолітніх дітей.

Оголошення вироку судом по справі колишнього депутата-"свободівця" відбудеться 19 лютого.

Нагадаємо, у травні минулого року Івано-Франківський міський суд почав розгляд кримінального провадження щодо Володимира Колковського, який обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Прокуратура обвинувачує Колковського в тому, що він організував угоду з вимаганням та отриманням хабара за видачу необхідних дозволів і документів на будівництво. Угода організована між директором ТзОВ  "ЛКМ-Інвест" Віктором Ломеєм та екс-директором департаменту містобудування та архітектури МВК Олегом Гаркотом. Минулого року Гаркот був засуджений до п’яти років позбавлення волі з відтермінуванням у два роки. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: