fbpx

Прикарпатський боєць звернувся до побратимів із закликом не забирати додому військове спорядження

Суспільство 15:33, 18.04, 2015

Боєць 128-ої гірсько-піхотної бригади Василь Александрук закликає демобілізованих побратимів не забирати з собою додому "трофеї" - тепловізори, оптичні приціли, дальноміри, рації та інше спорядження, яке для них придбали волонтери. Це обладнання дуже потрібне бійцям, які залишаються на передовій.

Боєць Василь Александрук з села Брустури пішов на військову службу під час третьої хвилі мобілізації і виконував  бойові завдання в складі 15-го батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади в смт. Чорнухіне Попаснянського району Луганської області, поблизу Дебальцевого. Зараз він повернувся в рідне село на відпочинок, а через тиждень знову повернеться у військову частину. Він не розповідав про свої бойові заслуги, але підняв дуже важливу і актуальну тему – повернення демобілізованих хлопців додому із "трофеями", пише журналіст газети "Гуцульський край" і сайту Косів Тарас Пасимок.

"Я служив в Чорнухіному з солдатами не лише з Косівського району, тому моє звернення не лише до читачів районної газети – я б дуже хотів, щоб його опублікували також і обласні та всеукраїнські видання та сайти. Під час служби я зіткнувся із фактами присвоєння військового спорядження та обладнання солдатами під час демобілізації.

Бійці, які повертаються на демобілізацію з першої та другої хвилі, додому забираюсь із собою речі, які є власністю народу. Наприклад, тепловізори, оптичні приціли, дальноміри, рації і навіть автомобілі. Вдома така техніка та прилади є непотрібними – дехто продає військову амуніцію, інші ходять на полювання. Проте в зв’язку із погіршенням економічної ситуації в Україні і стрімку девальвацію гривні – купити нове дуже проблематично.

Якщо люди приїжджають з фронту у відпустку під час ротації, то можна залишати таке обладнання побратимам або тимчасово зберігати вдома. Але якщо людина після демобілізації повертатися не планує, то краще віддавати техніку односельчанам, близьким друзям чи хлопцям, які йдуть в четвертій хвилі мобілізації – всім, хто залишається на військовій службі. Адже це важливі прилади для оборони країни – українці віддавали останні гроші для того, щоб допомогти нашій армії, і бійці не мають морального права їх собі привласнювати", – зазначив боєць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: