fbpx

Прикарпатський нардеп підготував законопроект, щоб повернути безкоштовне харчування для школярів

Суспільство 16:59, 02.02, 2016

Сьогодні, 2 лютого, відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яке прийняло рішення про виділення необхідних коштів на професійно-технічну освіту.

Про це повідомив "Фіртці" член бюджетного комітету нардеп з Івано-Франківська Олександр Шевченко.

Відомо, що в новому бюджеті уряд позбавив фінансування заклади профтехосвіти, переклавши цей тягар на місцеві бюджети.

Багато фахівців та експертів негативно оцінили таку новацію, вважаючи, що вона призведе до колапсу важливої ланки освіти в Україні.

Комітет з питань бюджету ВР вирішив спрямувати необхідні кошти на профосвіту.

Олександр Шевченко, який доклався до просування ухваленого рішення, переконаний, що влада не повинна залишати такі важливі проекти напризволяще: "Вважаю, що освіта взагалі повинна бути в пріоритеті державної влади. Адже якщо українці не будуть мати можливості отримувати якісну освіту, то держава буде деградувати. Навіть в непростих нинішніх умовах такі проекти повинні мати гарантоване державне фінансування, якщо ми хочемо, щоб Україна залишалася країною з сучасною економікою, інфраструктурою, виробництвом".

Згадав Олександр Шевченко і проблему скасування державного безкоштовного харчування дітей 1-4 класів в школах. "Ця проблема також під моїм контролем і увагою. Ми з колегами підготували законопроект, який повинен повернути таке харчування за рахунок держбюджету".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: