fbpx

Прикарпатський нардеп: Уряд працює не на громади, а на олігархів

Політика 12:51, 17.02, 2016

Попри небажання Уряду сприяти об'єднаним територіальним громадам, народні депутати повинні підтримати законопроекти 3510 та 3510-1, які передають землі поза межами населених пунктів громадам.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко, виступаючи з трибуни парламенту 17 лютого.

"Вчора відбулась у стінах Верховної  Ради величезна ганьба під час голосування спочатку за оцінку діяльності уряду, а потім за висловлення недовіри уряду", – заявив депутат.

Дерев'янко підкреслив, що політична партія "ВОЛЯ" вчора голосувала за те, щоб відправити уряд у відставку.

"Вчора стало абсолютно зрозуміло, на кого працює цей уряд. Цей уряд не працює на український народ, не працює на наші громади. Цей уряд працює на олігархів. І вчора всі олігархічні групи у Верховній Раді, а також депутати, які пов'язані з олігархами, не голосували за відставку уряду",  обурився нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише два прикарпатських нардепи проголосували за відставку Кабміну Яценюка

"Навіть частина злодійського блоку (Опозиційного блоку  ред.) вчора не голосувала, незалежно від того, що постійно критикує діяльність уряду",  додав депутат.

Дерев'янко вважає, що це голосування стало "розміном" за законопроекет 3700, де "дружно всі олігархічні групи об'єднались і проголосували за те, щоб викреслювати зі списку кандидатів, місця яких продали до того".

Народний депутат вважає: реформа децентралізації так гальмує і буксує через корупцію в Держгеокадастрі, яку сьогодні дахує уряд.

"Сьогодні немає політичної волі ні в уряді, ні серед депутатів, які є частиною аграрного лобі, ухвалити важливі для країни законопроекти 3510 та 3510-1, які були обіцяні урядом, які були затверджені в концепції по децентралізації",  додав парламентар.

"У ваших руках доля реформи децентралізації, у ваших руках можливість підтримати наші ОТГ, підтримати законопроекти 3510 та 3510-1, які, я сподіваюсь, сьогодні на відповідному комітеті будуть розглянуті і буде позитивне рішення",  звернувся Дерев'янко до депутатів.

Він закликав нардепів підтримати відповідні законопроекти під час їх розгляду в четвер.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко є співавтором законопроекту 3510 про віднесення земель державної власності за межами населених пунктів до комунальної власності об'єднаних територіальних громад. Законопроект 3510-1 передбачає розмежування земель державної та комунальної власності на територіях об'єднаних територіальних громад та врегулювання інших земельних відносин.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: