fbpx

Прикарпатський "Правий Сектор" звернувся в прокуратуру та СБУ з приводу погроз "організованої групи" Москаля

Суспільство 23:40, 15.01, 2016

Відкриту заяву до начальників Івано-Франківських обласних управлінь поліції, СБУ та прокуратури оприлюднила обласна організація ПС.

Т.в.о. начальника Головного управління 
Національної поліції в Івано-Франківській області.
В. Шкутову

Прокурору Івано-Франківської області
В. Братюку

Голові СБУ в Івано-Франківській області
П. Дідуху

Звернення

14 січня 2016 року на одну з публічних електронних скриньок Івано-Франківського обласного осередку НВР "Правий сектор" 4batdukpc@gmail.com на ряд інших електронних пошт обласних осередків надійшло повідомлення з електронної адреси, назва якої відповідає назві адреси офіційної електронної пошти голови Закарпатської ОДА Г. Москаля info@moskal.in.ua. В листі поступили звинувачення в "желанії обогатіться, розграбів послєднєє і ввергнуть страну в хаос" та погрозами "ми продолжим свою політіку относітєльно вашого двіженія і нє остановімся до тєх пор, пока ви нє будєтє "раздавлєни" та "…наша реакція на собитія в Мукачево будєт імєть сістєматічєскій характер".

На підставі останніх слів, на основі подій в Мукачево та Драгобраті, в яких було вбито та поранено добровольців "Правого сектору", що з національно-патріотичних мотивів брали участь в обороні української держави на Майдані 2013-14 р.р. та від московсько-терористичної агресії на Донбасі, вбачаємо ознаки порушення ст. 129 п. 2 Кримінального кодексу України: "1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, – карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. 2. Те саме діяння, вчинене членом організованої групи або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості,  карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років".

Вимагаємо провести розслідування з приводу отриманих погроз, підтвердження чи спростування авторства вказаного листа від "організованої групи" Г. Москаля. У випадку підтвердження притягнути до відповідальності порушників, оскільки зміст листа не може відповідати офіційному повідомленню представників органів державної влади.

Голова Ради ГО "Правий сектор – Прикарпаття" А. Подільський

P. S. Жодні "залякування" щодо репресій не змусять "Правий сектор" відійти від своїх принципів та боротьби! З нами Бог та український народ, і не важливо, хто проти нас!

1

2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: