fbpx

Прикарпаття попрощалося з Героєм України. Фото

Суспільство 18:58, 11.05, 2015

8 травня не стало видатного уродженця Коломийщини Василя Ткачука, Героя України, знаного благодійника, доброго господаря і просто чуйної людини. Попрощатися з визначною особистістю Коломийщини прибуло чимало відомих людей як з Прикарпаття, так і з усієї України.

Прикарпаття попрощалося з Героєм України

9 травня у с. Підгайчики з родинного дому розпочали заупокійні відправи за спасіння душі покійного Василя. Чин парастасу співслужили три архієреї: архієпископ і митрополит Івано-Франківський УГКЦ кир Володимир (Війтишин), єпарх Коломийсько-Чернівецький УГКЦ кир Василій (Івасюк), єпископ Коломийсько-Косівський УПЦ (КП) Юліан (Гатала) та священики. Духовенство висловило співчуття рідним і близьким, пишуть Паралелі.

Прикарпаття попрощалося з Героєм України

Похоронну проповідь владика Василій розпочав словами Святого Письма: "Пам’ятай про твою кончину – повіки не згрішиш". Архієрей означив головні професійні досягнення усопшого Василя Ткачука і повчав про необхідність постійної готовності людини постати перед Богом.

Прикарпаття попрощалося з Героєм України

"Легковаження смерті бачимо в багатьох людей. На смертній постелі стануть перед нами діла цілого нашого життя і тоді побачимо велику руйнівну силу наших гріхів", – промовив єпарх. На завершення владика закликав дивитися на приклад відходу до вічності святих людей, зокрема були процитовані останні слова святого Августина: "Маємо милосердного Бога!".

Прикарпаття попрощалося з Героєм України

10 травня Чин похорону довершив владика Василій Івасюк у співслужінні священиків Коломийсько-Чернівецької єпархії. Заупокійну відправу супроводжували семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. Свящмуч. Йосафата. 

Прикарпаття попрощалося з Героєм України

Похоронна процесія була здійснена до катедрального собору Преображення Христового м. Коломиї, де відбулося "останнє цілування" – прощальна частина похорону.

Прикарпаття попрощалося з Героєм України

Також молитовне поминання здійснили біля храму Святого архістратига Михаїла. Опісля похоронна процесія вирушила до рідного села усопшого Василя Королівки, де було здійснено захоронення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: