fbpx

Путівки в санаторії для поранених і учасників війни будуть лише в липні

Суспільство 16:34, 07.05, 2015

Досі Івано-Франківська обласна влада не оголосила тендер на закупівлю путівок для реабілітації та оздоровлення учасників російсько-української війни на Сході. Хоча відповідні кошти обласна рада виділила на це ще в грудні минулого року.

Як стало відомо на сьогоднішньому засіданні обласного координаційного комітету з допомоги пораненим та учасникам війни, наразі Департамент соцполітики Івано-Франківської ОДА не може забезпечити райони і міста путівками для поранених, демобілізованих і родин бійців, які воюють на Сході. 

Путівок немає. 

Досі не оголошений тендер на їх придбання. Хоча умови тендеру та схеми розподілу путівок були виписані ще в грудні 2014 року. В такий спосіб Департамент соцполітики підкріпив обласну програму лікування та реабілітації учасників війни та поранених.

Тоді ж сесія прийняла рішення виділити під цю програму 525 тис. гривень з обласного бюджету – 325 тис. гривень на забезпечення путівками військовиків, а решту  для родин Небесної Сотні, загиблих майданівців. 

Планувалося придбати путівки в санаторій "Черче" з 30% знижкою та в санаторії Моршина – за профілем неврології, гастроентерології та судиних захворювань і кісткових патологій. 

Від початку року в санаторії за поданням Департаменту соцполітики на реабілітацію та лікування відправили 19 військових та членів їхніх родин  під "чесне слово" його керівника Ярослави Ульванської. 

Проведення тендеру передбачає процедуру терміном до двох місяців. Відтак безкоштовні путівки за обласною програмою реабілітації та лікування поранених, учасників АТО та членів їхніх родин люди зможуть отримати не раніше липня. За умови, що тендер оголосять до 15 травня, як обіцяно.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: