fbpx

Писанки із коробок з-під піци: франківський журналіст Володимир Гарматюк розповів про своє захоплення. ВІДЕО

Стиль життя 14:50, 06.04, 2018

Іванофранківець Володимир Гарматюк виготовляє оригінальні писанки з коробок з-під піци. Він розрізає папір на тоненькі смужки, а потім утворює з них символічне яйце.

Тележурналіст Володимир Гарматюк каже, що така справа його заспокоює, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Таке хобі у чоловіка з'явилося близько п'яти років тому, коли робив дочці до шкільного вертепу різдвяну зірку. Заняття його настільки захопило, що взявся експериментувати. Відтоді виготовив чимало зірок, янголів та звірят з гофрованого паперу, а торік розвинув великодню тематику.

Свої писанки Володимир оздоблює кольоровим папером, намистинами та фарбами. Спершу малює ескіз, проте у процесі роботи неодноразово його змінює та не обмежується традиційними орнаментами.

"Писанка у різних регіонах має свої візерунки, кольори, орнаменти. Спочатку я пробував передати різні елементи. Пізніше я подумав: навіщо? Це ж тільки символічна форма", – розповідає Гарматюк.

Коробки від піци для виготовлення писанок Володимир обрав не випадково. Каже, картон легкий, добре гнеться, до того ж матеріал дешевий і його легко дістати. А ще це своєрідний внесок у справу збереження довкілля. 

Кожна писанка неповторна, у єдиному екземплярі. Майстер створив їх вже понад чотири десятки. Більшість роздаровує друзям та знайомим. 

Частину виробів Володимир віддав на благодійність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: