fbpx

Реанімаційний Пакет Реформ шукає експертів у Івано-Франківську

Політика 16:23, 12.03, 2015

В рамках всеукраїнського туру "Дорогою реформ" експерти Реанімаційного Пакету Реформ проводять зустрічі у Франківську.

Зустрічі з обласною владою, з місцевими активістами та журналістами експерти громадської ініціативи, серед яких екс-нардеп Андрій Шевченко, проводять для того, щоби підсумувати 100 днів роботи парламенту в реалізації Реанімаційного Пакету Реформ, з’ясувати, як виконуються закони і що змінили вони в регіонах.

А також щоби мати в кожному обласному центрі команду експертів, яка би долучалася до реформ і брала на себе функцію контролювати владу в їх проведенні.

"Ми хочемо зрозуміти, чи ви вірите ще в реформи, – звернувся до франківців на одій із зустрічей керівник секретаріату РПР Артем Миргородський.  І що ми маємо зробити, щоби ця віра стала реальністю".

За його словами, РПР побудували системний процес залучення громадськості до створення законодавчих ініціатив. Це більше 70 громадських організацій – понад 300 людей, які працюють з РПР над створенням концепцій реформ, їхнім переведенням у закони та подальшою імплементацією.

"Ми створили механізм, що будь-яка організація чи експерт можуть долучитися до РПР і мати майданчик та підтримку європейських організацій, в тому числі фінансову", – відзначив Артем Миргородський.

За рік існування РПР парламент з їхньої подачі ухвалив 29 законів. Найголовніші забезпечили прозорість держзакупівель і загалом держфінансів, ускладнили можливості легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, завдяки вивченню кінцевих одержувачів вигоди. В активі РПР також створення Національного антикорупційного бюро, впровадження суспільного мовлення, скасування функції загального нагляду прокуратури, розширення доступу українських товарів на європейський ринок та інші.

"300 експертів, 300 спартанців не можуть говорити від усієї України. Тому влаштували тур обласними центрами  щоби укласти комунікацію. Комунікація з активними людьми на місцях, тлумачення реформ і зворотний зв’язок – це сьогодні одне з найважливіших для нас завдань",  сказав керівник Інституту медіа права, експерт у питаннях медіа-реформи Тарас Шевченко.

Експерти Реанімаційного пакету реформ звернулися до громадських активістів Івано-Франківська, які хотіли би бути в команді РПР, зголошуватися, подавати в розробку місцеві ініціативи й проекти, критикувати й пропонувати.

"Важлива активна позиція жителів Франківська, щоби закони запрацювали,  вважає Андрій Шевченко.  Треба бути вимогливим до влади. І бути готовим починати змінювати ситуацію на місцях".

Як саме впливати на місцеву владу, контролювати її і добиватися змін – Андрій Шевченко:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: