fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Росія може ввести "миротворчі" війська в Україну у найближчі 2 дні - ЗМІ

Росія може ввести "миротворчі" війська в Україну у найближчі 2 дні - ЗМІ

22:53, 03.07, 2014

Росія може у найближчі 2 дні розпочати "миротворчу" операцію на сході України, щоб взяти "під захист" найбільші міста Донбасу.

Про це в четвер ввечері повідомило Znak.Com джерело, близьке до керівництва Міністерства закордонних справ Росії, передає Українська правда.

"Є таке… Ситуація важка. Два дні тому Петру Порошенку (президент України) запропонували "заморозити" конфлікт у Донецькій та Луганській області на кілька місяців, щоб "ополченці" й українська армія взаємно припинили вогонь, Росія при цьому не визнає ані "ДНР", ані "ЛНР", – сказав співрозмовник видання.

"Порошенко цей план не прийняв, щодня гинуть мирні жителі. Миротворча операція з боку Росії готова; якщо вона відбудеться, то кілька російських частин просто візьмуть у кільце охорони великі міста, щоб убезпечити мирних жителів", – додав він.

На запитання про те, навіщо тоді президент РФ Володимир Путін звертався до Ради федерації з проханням відкликати виданий в лютому дозвіл на використання військ Росії на території України, джерело відповіло, що це було потрібно для переговорів Путіна в Австрії для демонстрації Порошенку доброї волі.

"Остаточне рішення не ухвалене, але ситуація дуже важка", – підсумував співрозмовник видання.

Як відомо, 20 червня Порошенко віддав наказ про припинення вогню на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби. 

У понеділок після переговорів за участі представника України, Росії та терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" бойовики заявили, що погоджуються на перемир'я до 27 червня.

У вівторок під Слов'янськом біля гори Карачун терористи збили український військовий вертоліт Мі-8 9 осіб загинули. Також бойовики напали на опорний пункт АТО і вбили 2 військових, ще 3 поранили.

24 червня Порошенко віддав українським військовим наказ без жодних коливань відкривати вогонь у відповідь на напади терористів, у зв'язку з тим, що бойовики продовжили нападати.

27 червня президент ухвалив рішення про продовження "перемир'я" ще на 72 години.

1 липня Порошенко припинив "перемир'я" у зоні дії АТО.

3 липня глава держави заявив, що за певних умов готовий повернутися до режиму припинення вогню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: