fbpx

Секретар міськради Коломиї знайшов у дитсадку №7 протерміновані продукти. ФОТО

Суспільство 20:45, 23.03, 2016

Любомир Жупанський, секретар Коломийської міської ради, продовжив перевірку якості харчування у школах і садках міста.

Цього разу він почав інспекцію дитсадків і побував у ДНЗ №7. Результати Любомир Жупанський виклав у Фейсбук:

"Розпочати перевірку дитячих садків я вирішив з ДНЗ №7, оскільки до мене надходили численні прохання батьків про перевірку даного закладу. Нашою появою всі були дуже здивовані.

Оглянувши кухню, ми виявили наявність ПРОТЕРМІНОВАНИХ продуктів, а саме какао, яке готують дітям майже щодня.

Багато запитань викликали пательні з їжею для персоналу, які стояли на плиті. Річ в тому, що дітям сьогодні готували жарке з курятиною, а персонал, цитую: "…принесли з дому курятину та картоплю…". Збіг обставин? Можливо. Вирішувати Вам.

1

Щодо зберігання продуктів, то холодильники є, вони робочі, але яйця чомусь в них не зберігаються, хоча вільного місця в холодильниках достатньо.

2

Відвідали старшу групу, вони якраз готувались до обіду. Порції, які їм подавали, були об’ємні, на вигляд апетитні і дітки дуже охоче їли. Чи годують дітей так щодня? Точної відповіді я не можу дати, бо накривати на стіл почали, коли ми вже перебували в садочку.

3

Мені не довелося попробувати їжу, оскільки кількість порцій розрахована та обмежена.

Годували сьогодні дітей на обід супом з вермішеллю, жарким з курятиною, салатом з буряка, хлібом та компотом (вартість триразового харчування дітей старшої групи в день складає 17 грн, але батьки оплачують лише 11,9 грн, решту (30%) оплачує міська рада).

Розмовляв з завідувачем ДНЗ Тетяною Фенин. На всі мої запитання і зауваження вона робила здивований вираз обличчя, запевняла, що нічого не знає та з усім розбереться.

В цілому садок хороший, дітки є, групи наповнені, але керівництву ДНЗ є над чим працювати, особливо хочу наголосити на протермінованих продуктах! Це не допустимо в дитячому раціоні! Я надіюсь, що керівництво вирішить всі вищезазначені проблеми, а переконатися в цьому я зможу під час наступної перевірки".

"Я помітила, що дана порція перевищує норму порцій в школі, дуже смішно. Коли дитина приходить з садка і починає їсти все підряд, то виникає питання, чи дійсно це реальні порції на фото. А особливо гарна картина, коли персонал кухні на роботу іде з дамськими сумочками, а по завершенні робочого дня повертається з набитими пакетами…." – прокоментувала коломиянка Тетяна.

Нагадаємо, раніше Жупанський перевіряв школи. Секретар Коломийської міськради побоявся скуштувати зупу, якою годують школярів у школі №8.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: