fbpx

Шопку з Хресною Дорогою біля ратуші розтрощила психічно хвора жінка

Суспільство 20:27, 25.03, 2016

Інсталяцію "Хресна Дорога" на площі Ринок біля ратуші в Івано-Франківську розбила психічно хвора жінка, яка того дня зі склом у руках намагалася напасти на кількох перехожих.

Вчора вранці, 24 березня, в центрі Івано-Франківська розтрощили інсталяцію "Хресна Дорога".

Як повідомив Репортеру очевидець події франківець Андрій, який згодом і викликав поліцію, того дня вранці, близько 8:30, шопку розтрощила психічно хвора жінка. Вона в центрі Івано-Франківська нападала на перехожих. В руках мала кульок з битим склом, яким вдарила жінку в обличчя. Потім з тим кульком кинулася на перехожого, який ішов їй назустріч. Чоловікові вдалося уникнути удару, він вибив у неї кульок із рук і відштовхув нападницю. Поки вона оговталася, чоловік пішов геть.

"Вона дуже сильно сперечалася. Знаєте, всі психічно хворі мають силу. Тому вона швидко встала і дістала з рукава куртки щось схоже на ніж, але замотане в кульочку. Склалося враження, що вона хотіла вдарити чоловіка тим ножем. Але вона швидко втратила його з поля зору. Тоді їй щось знову зайшло в голову і біля катедри вона вдарила старшу жінку в лице і в живіт. А потім, як ні в чому не бувало, пішла собі далі", – розповів очевидець.

Психічно хвора жінка спробувала зайти в медуніверситет, звідки охорона її виставила.

Андрій подзвонив на "102" і на прохання чергового поліцейського на віддалі супроводжував жінку, поки патруль не знайшов її на вулиці Чорновола.

"По дорозі жінка чіплялася до людей, плювала їм в обличчя, била в спину перехожих. Коли поліція приїхала, виявилося, що вона психічно хвора, інвалід I групи, сама живе з мамою. Коли запитав, що поліція буде з нею робити, мені відповіли, що жінка є неосудною. Але, вважаю, що треба розбиратися. Якщо у неї справді був ніж, вона могла когось ним поранити", – вважає Андрій.

В патрульній поліції Івано-Франківська підтвердили, що такий випадок дійсно стався. Жінку патрульні знайшли у її ж помешканні на вулиці Чорновола, де вона проживає зі старенькою мамою. Мама пояснила, що жінка психічно хвора. Щодо цього випадку патрульні склали рапорт і передали його в міський відділ поліції.

Скло, за яким зберігалися об’єкти композиції "Хресна Дорога", було каленим. Загальна ватрість проекту – 10 тисяч доларів. Інсталяцію створив франківський митець Ярема Стецик. За задумом автора, упродовж року інтерактивна шопка виконує ще й роль символічної каплички.

Сьогодні вранці пошкоджене скло забрали, шопку закрили поліетиленовою плівкою. До вечора скло  композиції "Хресна Дорога" вже відновили. 

"Людський арт. В кожного своя хресна дорога", – прокоментував цей випадок автор композиції Ярема Стецик. 

Фото розбитої, а потім і відремонтованої інсталяції він виклав у Фейсбук.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: