fbpx

Спецслужби Росії розгортають кампанію проти мобілізації в Україні

Суспільство 12:42, 26.01, 2015

Над зривом мобілізації в Україні працюють дві групи головного розвідувального управління при Генштабі Росії, повідомили інформаційні експерти в Генштабі ЗСУ.

Спецслужби РФ хочуть зірвати мобілізацію панікою у соцмережах та підставними "солдатськими матерями". За прогнозами експертів, інформаційно-психологічна операція відбуватиметься у кілька етапів.
Четверта хвиля мобілізації стартувала минулого тижня в Україні. Підготовку на полігонах мають пройти 50 тисяч солдатів і офіцерів. Усе це – настільки явна загроза для агресивної Росії, що в бій проти мобілізації кинули головне розвідувальне управління при Генштабі РФ, йдеться в сюжеті ТСН.

У соцмережах ширяться десятки антивоєнних роліків, а тих, хто їх розповсюджує, – сотні. Українців все активінше закликають відкосити від армії. Творці ботів не надто переймаються найпростішими правилами української мови: у більшості на сторінках антивоєнна риторика співіснує з паплюженням Майдану, "хунти" та українських генералів і з "офіційними" новинами терористичних республік. Це називається інформаційно-психологічною операцією, скорочено  ІПСО. Джерела твердять, що над зривом мобілізації в Україні працюють дві групи ІПСО головного розвідувального управління при Генштабі Росії.

Спеціалісти твердять, що операція зі зриву мобілізації буде поділятися на декілька етапів.

Зараз  перший, активних користувачів інтернету переконують, що існує логічний зв'язок між поганим командуванням, діями олігархів та проблемами на фронті. Читач повинен дійти висновку, що не хоче захищати таку Батьківщину, і перейти до активної протидії мобілізації.

Наступним етапом кампанії зі зриву мобілізації можуть стати організовані виступи так званих солдатських матерів і тиражовані п'ятою колоною проросійських ЗМІ повідомлення про похорон бійців та знущання над ними в полоні.

Своєю чергою, спецслужби заявляють, що вже за кілька днів покажуть, як будуть знешкоджувати поширювачів паніки, брехні та антиукраїнської риторики. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: