fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Створення молодіжних центрів допоможе молоді реалізувати власні ідеї у громаді, – активісти Старобогородчанської ОТГ

Створення молодіжних центрів допоможе молоді реалізувати власні ідеї у громаді, – активісти Старобогородчанської ОТГ

Суспільство 19:52, 09.01, 2019

Створення інфраструктури молодіжних центрів у Богордчанському районі, а також налагодження якісної комунікації між представниками влади, освітян, молоддю та церквою має забезпечити потреби Старобогородчанської ОТГ в дозвіллі серед учнів та студентів громади.

Про це заявили учасники публічної консультації, яку організувала громадська організація "Центр UA" в Старобогородчанській ОТГ.

За словами учасників консультації, потреби в дозвіллі для школярів та студентів Старобогородчанської громади наразі не забезпечуються в повному обсязі. Зокрема, відсутні позашкільні гуртки для молоді, що діють на постійній основі, натомість в деяких закладах ОТГ продають алкоголь неповнолітнім. Також через активну громадянську позицію частина молодих людей зазнає насмішок від однолітків. Це призводить до низької активності молоді в громаді та міграції до великих сусідніх міст.

Голова молодіжної ради Старобогородчанської ОТГ Леся Клим’юк анонсувала запуск Молодіжного центру в громаді, який має стати достойною альтернативою місцевим кнайпам: "Влада має створити належні умови для дозвілля та відпочинку молоді, аби вона змогла реалізувати власні ідеї у громаді. Наразі завершуються ремонтні роботи в Молодіжному центрі в Старих Богородчанах".

За її словами, учні разом із активними членами молодіжної ради сподіваються, що центр стане можливістю проводити молоді дозвілля більш активно: займатись спортом, брати участь у культурно-освітніх заходах і настільних інтелектуальних іграх.

На думку учасників консультації, в Богордчанському районі варто розвивати інфраструктуру дозвілля на базі будинків культури  створювати молодіжні центри по всьому району та забезпечити заходи з обміну досвідом молоді між молоддю різних громад.

Начальник відділу освіти, соціального захисту, культури, молоді і спорту Старобогородчанської ОТГ Ольга Близнюк наголосила, що налагодження комунікації між школою, молодіжною радою, будинками культури та церквою сприятиме кращому розумінню потреб та інтересів молодих людей, а отже  допоможе сформувати більш якісні пропозиції для організації дозвілля молоді в громаді.

Окремо учасники консультації звернули увагу, що необхідно забезпечити дотримання заборони на продаж алкоголю неповнолітнім в Старобогородчанській ОТГ. Для вирішення проблеми продажу алкоголю потрібно працювати комплексно, залучивши батьків, молодь, продавців та підприємців до ширшої дискусії та розробки стратегії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: