fbpx

Суд оштрафував life:) на півмільйона гривень за нелегальне використання пісні "Fuck you"

Суспільство 19:05, 11.06, 2015

Вищий господарський суд Києва зобов'язав компанію "Астеліт" (ТМ life:)) виплатити 493 210 грн за нелегальне використання пісні, права на яку належать британцям Лілі Аллен і Грегу Курстіну.

Фрагмент композиції "Fuck you" британської співачки Лілі Аллен звучав в рекламі оператора, яка вийшла на телеекрани ще в 2010 році. За словами представників оператора, в помилці винен композитор-підрядник.

Позивачем у справі виступило ТОВ "Комп мьюзік паблішинг", яке захищає авторські права британської співачки в Україні, передає finance.ua. "Астеліт" подав касаційну скаргу, мотивувавши її тим, що постанова суду прийнята з порушеннями, але суд її відхилив.

Як пояснили в "Комп мьюзік паблішинг", зауваживши порушення, вони звернулися за роз’ясненнями до "Астеліт", але отримали відповідь, що права на композицію надані компанією “Шутгруп”, а автором музики є композитор на прізвище Розінко. У березні 2013 року правовласник подав на "Астеліт" в суд. Ряд експертиз довів, що в ролику дійсно звучить фрагмент пісні "Fuck you".

Згідно з постановою суду, встановлено, що в рекламному ролику мобільного оператора Life:) демонструвалася варіація музичного супроводу фрагмента пісні "Fuck you". "15-секундний рекламний ролик транслювався на 20 національних каналах 4369 разів”, – йдеться в судовому рішенні.

У прес-службі "Астеліт" пояснили, що в 2010 році їх підрядник – компанія "Шутгруп" запросила для створення рекламного ролика композитора Віталія Розінка, який взяв за основу фрагмент згаданого музичного твору і передав результати своєї роботи та майнові права на неї компанії life:).

"Компанія life:) виконала рішення суду і надалі з ще більшою увагою буде моніторити результати роботи своїх підрядників", – підкреслили в прес-службі.

Рекламний ролик компанії life:)

 

Композиція Лілі Аллен "Fuck You"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: