fbpx

Свідок у справі Коцаби: у мене був знайомий, який сказав, що бачив звернення Коцаби і що не потрібно воювати

Суспільство 15:25, 03.06, 2015

В Івано-Франківському міському суді продовжується розгляд справи скандального блогера Руслана Коцаби. Наразі суд допитує свідка Євгена Гапича, який працює журналістом.

“У серпні був у Донецькій області, майже на кордоні з Росією, де дислокувався п’ятий батальйон. Десь 17-18 червня я на власні очі бачив, з якої сторони йде обстріл з “ГРАДів” – це була територія Російської Федерації”,  відзначив Гапич.

Він розповів, що останній раз в зоні бойових дій він був в кінці листопада минулого року.

“Коли Руслан повернувся перший раз з ЛНР, почав говорити, що він єдиний акредитований на цій території журналіст і що там йде братовбивча війна… Я теж там був, ще до Руслана, і на власні очі бачив російських військових”, – сказав журналіст.

Євген Гапич відзначив, що журналіст має показувати об’єктивну інформацію. А робити заклики проти чогось  неприпустимо.

“Те, що був зрив мобілізації і люди виїжджали,  факт. У мене був знайомий, який сказав, що побачив звернення Руслана Коцаби і що не треба йти воювати”,  зауважив свідок.

Гапич не назвав прізвище хлопця, який відмовився від мобілізації через відеозвернення Коцаби, та запевнив, що надаватиме будь-яку інформацію тільки у рамках слідчих дій

Нагадаємо, блогера Коцабу, автора антимобілізаційного відеоролика, який був поширений у соціальних мережах, підозрюють у державній зраді.

Читайте також: Свідок-волонтер у справі Коцаби: я на власні очі бачив, як наші бійці зривали російські шеврони з мертвих військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: