fbpx

Як талановитий франківський школяр вчиться в американській школі. ФОТО

Стиль життя 21:20, 25.10, 2017

Талановитий франківський школяр здобув стипендію Девіса і вступив у 2016 році до престижної приватної американської The Taft School.

Нагадаємо, 17-річний Ернест Протас з Івано-Франківська вступив до The Taft School, що в місті Вотертаун, штат Коннектикут, США, і отримав там стипендію Девіса, яка в сумі з грантом від школи складає $275 000. 

Ернест Протас – один з 10 фіналістів Ukraine Global Scholars, які виграли гранти на навчання у 9 найкращих школах-пансіонатах Сполучених Штатів Америки. Школяр мріє отримати якісну освіту, щоб зробити щось революційне у галузі хімії. 

На сторінці проекту Ukraine Global Scholars опублікували розповідь про те, як фіналісти-2016 Таня Цунік та Ернест Протас зараз навчаються у Taft School. 

У Тафті ми зрозуміли, розповідають українські суденти, що приватна школа – це не тільки про найкрутішу освіту, але й про людей. А ще про традиції, про невичерпні ресурси і про постійний розвиток.

Місія Тафту "To educate the whole student" охоплює всі частини студентського життя – навчання, спорт, дозвілля і спілкування – все для того, щоб дати набагато більше, ніж просто гарну освіту.

"Наприклад, після класів я бігаю крос-кантрі, а Ернест займається робототехнікою. Тричі на тиждень я йду до спортивного залу зі своєю подругою Джулією з Японії та махаю рукою Ернесту, що грає в теніс із своїм другом Оскаром із Німеччини. А потім я біжу на зустріч дебатантів, а Ернест спішить до клубу гри на африканських барабанах. Щодня ми вечеряємо із студентами зі Швеції, В’єтнаму, Сербії, Непалу, Чехії, Польщі і, звісно, Сполучених Штатів Америки", – описує Таня Цунік.

У Тафті все по-іншому як в академічному, так і в соціальному плані.

"В жодному класі ми не сидимо за партами спина в спину, не тягнемо руку та не питаємо дозволу, щоб висловити свою думку (і не дай Боже, якщо вона не збігається з думкою вчителя). Тут тебе заохочують постійно ставити ідеї під сумнів та дебатувати з однокласниками та вчителями. Наприклад, на моєму курсі з історії (AP European History) вчитель не просить нас пам’ятати всі дати, головне – вміти аналізувати історичні події та знаходити зв’язок з сьогоденням. До того ж, вчителі просто закохані в свої предмети, і така щира любов до своєї роботи не може не передатися і студентам.

Впродовж study hall (час з 8 до 10 вечора, спеціально відведений для домашнього завдання) до тебе в кімнату можуть зайти вчителі, які живуть в твоєму гуртожитку, та студенти старших класів просто для того, щоб привітатися, спитати, як пройшов твій день та чи не потрібна тобі допомога чи порада. І роблять вони це не тому, що "так треба", а тому що їм справді не байдуже. В Тафті ніколи не виникає почуття самотності, тому що тут є люди, які завжди готові вислухати та почути тебе.

Тафт – це home away from home, як кажуть наші американські друзі. І ми не можемо з ними не погодитися", – відгукуються про навчання українці. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: