fbpx

Церква закликала продовжити безперервну молитву і піст за українське військо та мир в країні

Суспільство 13:47, 23.06, 2014

Щосереди священики та віруючі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ мають тримати строгий піст. А молитва цього дня має присвяту «за українське військо». Патріарх Святослав звернувся до вірних та всіх людей доброї волі із закликом продовжувати безперервну молитву і піст за мир в Україні.

Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ поширив цей заклик і пояснив необхідність цілодобової безстрокової молитви та посту загрозою українській державності.

«Упродовж останніх місяців Українська Держава та наш народ переживають чи не найважчий період свого буття в новітній історії. Ми всі є свідками, а багато з нас і учасниками швидких суспільних перемін, що часто супроводжуються драматичними чи навіть трагічними подіями. Однак ми свідомі того, що немає нічого випадкового, за всім стоїть Господь. Ми відчуваємо, що ці переміни сповнені надії, бо є провісниками народження, хоч і болісного, нової України», – йдеться у зверненні.

«У нашому стоянні перед Божим обличчям ми не самі. У молитві з нами єднається Папа, Святіший Отець Франциск, з нами солідаризуються християни в усьому світі – це мільйони людей доброї волі різних народів і віровизнань. Молільники невпинно підносять свої руки до Господа, благаючи Його про вільну і соборну Україну, за мир і краще майбутнє для її дітей», – зазначають керівники Української греко-католицької церкви.

«Наше християнське сумління каже нам, що для того, аби перемогти, ми не маємо права опускати рук, а повинні, беручи приклад із Мойсея, надалі тривати в молитві та пості», – підкреслив Синод. І зобов'язав душпастирів організувати цілодобову молитву та строгий піст у монастирях, в семінаріях та на парафіях.

Щодня о 21.00 віряни єднаються в спільній молитві за Україну в таких намірах:

у понеділок – за успішне служіння Президента, уряду та Верховної Ради;

у вівторок – за ворогів, за навернення тих, хто переслідує і атакує нас;

середа –  за українське військо;

четвер –  за правоохоронні органи і міліцію;

в п’ятницю – за поранених, полонених, біженців та їхні родини;

у суботу – поминання померлих, зокрема загиблих воїнів і всіх невинно убитих;

в неділю – за єдність і соборність України.

Що стосується порядку безперервного строго посту, то визначено певні дні такого у певних парафіях. Івано-Франківська архиєпархія та Коломийсько-Чернівецька єпархія постить кожної середи. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: