fbpx

Цієї ночі над Землею зійде супермісяць. ФОТО

Суспільство 20:50, 14.11, 2016

Супермісяць у ніч з 14 на 15 листопада стане найбільш потужним небесним явищем за минулі 70 років. Перші фото супермісяця цієї ночі вже показав Reuters.

Місяць буде на 14% більшим і на 30% яскравішим, ніж зазвичай. 

Рекордне астрономічне явище можна буде спостерігати о 16 год. 52 хв. (13.52 GMT), далі його інтенсивність поступово, але незначно спадатиме впродовж доби. 

"Супермісяцем" називають астрономічне явище, коли повня або молодик за часом збігаються з перигеєм – моментом найбільшого зближення Місяця і Землі.

Місяць, який зійшов у ніч проти 15 листопада, був найвидовищнішим та найбільшим не тільки у цьому році, а й у цілому ХХІ сторіччі. Як стверджують експерти, востаннє супутник Землі аж так близько підходив до планети у далекому січні 1948 року. Наступного разу побачити схоже явище можна буде аж 25 листопада 2034 року.

Супермісяць виглядає не так містично, як "кривавий місяць", коли диск супутника Землі набирає особливого кольору, але так само здавна лякає людей. З цього приводу до нас дійшли чимало прикмет. 

Супермісяць тлумачився як загрозливий знак. Незважаючи на те, що сучасна наука спростовує вплив Місяця на земні катаклізми, вважається, що таке явище часто збігається з періодами потужних землетрусів та тектонічних зсувів. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: