fbpx

Тисячі франківців вийшли на загальноміську Хресну ходу. Фото, відео

Суспільство 19:51, 29.03, 2015

Понад 10 тисяч іванофранківців зібралися на традиційну загальноміську Хресну дорогу. Люди пройшли маршрутом від Церкви Царя Христа на Майзлях й до Архикатедрального Собору Святого Воскресіння.

Особливістю цієї Ходи стало те, що до несіння символічного Хреста приєдналися військовослужбовці, інформує Бліц-Інфо. Також головний символ Ісусового розп'яття несли священики, семінаристи, сестри-монахині, міське й обласне управління освіти і науки, вчителі шкіл, учні старших класів, молодіжні спільноти, вівтарні дружини, пластуни, студенти, викладачі ВНЗ, представники молодіжних організацій, військові і працівники правоохоронних органів, лікарі, а також влада міста та області.

Військовослужбовець Василь Ткачук зауважив, що цьогоріч хресну дорогу присвятив побратимам, які загинули в зоні АТО.

"Раніше для мене хресна хода несла тільки релігійний контекст. Натомість цьогоріч у зв’язку з подіями в Україні вона набуває особливого значення. Хочеться присвятити частинку Хресної дороги всім загиблим друзям та побратимам, з якими воював на Донеччині. Зараз Україна несе важкий хрест, який випав на нашу долю, тому є якесь співвідношення Хресної дороги Ісуса Христа і нашої неньки України, яка також у цю важку годину несе свій важкий хрест", – зауважує капітан ЗСУ Василь Ткачук.

Відео Максима Кицюка:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: