fbpx

Тисячі прочан зібралися на День Матері Божої до Гошівського монастиря

Суспільство 10:22, 07.08, 2015

5 серпня у Гошівському монастирі Чину Святого Василія Великого, що на Долинщині, відбувся традиційний щорічний відпуст з нагоди 278-ї річниці перенесення чудотворної ікони Матері Божої на Ясну Гору.

Шостий рік поспіль до Гошівської Матері Божої приходять тисячі прочан з різних міст і сіл Прикарпаття, щоб просити у Неї заступництва та допомоги. Саме у цей день Гошівська святиня перебувала в духовній єдності з усіма Марійськими святинями католицької церкви по всьому світу.

Цьогорічні урочистості відбулися також в рамках відзначення 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького і розпочалися процесійною ходою з іконою Гошівської Матері Божої під звучання Марійного Гімну "О, вспомагай нас, Діво Маріє" у виконанні Долинського муніципального духового оркестру під керівництвом Ярослава Скаб'яка.

Участь у прощі взяли представники районної влади, які у спільному наміренні з духовенством та прочанами помолилися за мир в Україні, за військових, які воюють у зоні АТО, просили Господа, щоб Він зупинив кровопролиття, зберіг цілісність Батьківщини та охоронив український народ. Молилися і віддавали під покров Божий всю Україну, а особливо її східні терени.

Архієрейську Літургію у літньому павільйоні очолив перший Екзарх Харківський Владика-номінат Василь Тучапець у співслужінні з отцем-ігуменом Гошівського монастиря отців Василіян Дам'яном Кастраном, представниками духовенства УГКЦ Івано-Франківщини та Львівщини. 

Під час Богослужіння віряни мали можливість приступити до Святої Тайни Сповіді, отримати Благословення імені Святішого Отця від Владики Василя, а також повний відпуст гріхів у ході спільної молитви.

Урочистості завершилися виконанням Духовного Гімну України "Боже великий, єдиний".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: