fbpx

В архівних установах на Прикарпатті не вистачає кадрів

Суспільство 18:17, 16.02, 2017

На розширеному засіданні колегії Державного архіву Івано-Франківської області, яке відбулось 16 лютого, говорили про підсумки роботи архівних установ області за 2016 рік, завдання на 2017 рік, а також про проблеми на місцях.

На колегії зазначалося, що у час динамічних змін в державі архівні установи не можуть працювати за старими стандартами. Розширення доступності архівної інформації для громадськості – одне з головних завдань працівників архівів сьогодні. Цьому сприятимуть різноманітні презентаційні проекти, виставкова діяльність, оцифрування архівних документів, розміщення вичерпної інформації про архіви області у мережі Інтернет, розширення співпраці зі ЗМІ, інформує прес-служба ОДА області.

Керівник апарату ОДА Роман Маланій наголосив на великому значенні у вихованні підростаючого покоління поширення збереженої інформації архівів.

"Тематичні дні в архівах, цікаві зустрічі і дискусії будуть корисними для дітей і дорослих. Архівні фонди стануть у нагоді для багатьох. Тому ваша робота повинна базуватися на живому спілкуванні з людьми, адже для них вона сьогодні дуже необхідна", – наголосив посадовець.

Керівники архівів також порушували питання недостатнього кадрового забезпечення, незабезпечення окремих приміщень архівних установ райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення охоронними та пожежними сигналізаціями, функціонування архівних відділів райдержадміністрацій як самостійних структурних підрозділів у структурі РДА зі статусом юридичної особи, реконструкцію та оснащення обласного архіву сучасними технічними засобами для мікрофільмування і виготовлення цифрових копій документів та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: