fbpx

У Чорному морі розпочалися спільні навчання команди есмінця США та українських ВМС

Суспільство 14:14, 02.06, 2015

Навчання мають переконати сили НАТО працювати над морською безпекою України.

Американський есмінець типу "Арлі Берк" USS Ross (DDG-71) розпочав 1 червня дводенні морські навчання спільно із українським фрегатом "Гетьман Сагайдачний". Місія спільних навчань полягає у тому, аби переконати об'єднані сили НАТО та американських регіональних партнерів працювати разом із США заради контролю за морською безпекою та стабільністю регіону, йдеться на офіційному сайті ВМС США, передає ТСН.

"Спільне навчання із ВМС України дозволить нам збільшити наші спільні можливості та нашу сумісність. Як завжди, їхня робота була дуже професійною, а співпраця з ними сьогодні робить наші відносини сильнішими", – пояснив командуючий офіцер есмінця Тед Горман. Навчання у міжнародних водах складаються з тактичного маневрування, трансферу пасажирів та імітації оборони під час нападу винищувачів.

Нагадаємо, що на Львівському полігоні американські десантники навчають українських військових майстерності ведення війни. Навчання тривають у три етапи, у кожному з яких братимуть участь 300 нацгвардійців. Тривалість курсу – два місяці. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: