fbpx

У Долинському районі проходить екологічний фестиваль

Суспільство 15:02, 22.06, 2015

У селі Лолин, що на Долинщині, проходить екологічний фестиваль "Збережемо землю, збережемо рід".

Участь у екофестивалі сімейного відпочинку і розвитку взяли сотні людей з різних областей України. Радо вітали на Прикарпатті й гостей з Білорусі, Молдови, Росії та США. Головним ініціатором та організатором заходу є голова громадської організації "Берегиня роду" Марія Пахолок, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Своїми думками щодо проведення екофестивалю в районі поділився голова РДА Юрій Мазур. Він відзначив, що наразі втілюються в життя новітні тенденції з використання альтернативної енергії, людство дедалі частіше цікавиться екологічною їжею, дотримується здорового способу життя. На його переконання, цей фестиваль також дає змогу відновити та зберегти традиції бойківського села та розвинути сільський зелений туризм, що є пріоритетним напрямком розвитку Долинщини.

Відзначимо, що фестиваль триватиме тиждень. За цей час всі охочі матимуть змогу побувати на заняттях з екобудівництва, екопоселення, енергозбереження, органічного землеробства, оздоровлення, травознавства, екології душі. Своїх лекції для них читатимуть спікери з Івано-Франківська, Коломиї, Львова, Києва, Черкас та Чернівців.

Окрім того, діятимуть майстер-класи з гончарства, розпису на глині, дереві, готування бойківських страв.

Під час фестивалю створюватимуться екопоселення – спільними зусиллями ліпитимуть екодім з соломи і глини, зроблять кілька теплих грядок для органічного землеробства, встановлюватимуть сонячний колектор, який залишать селу.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: