fbpx

У Дземброні на території монастиря відкрили стелу загиблим воїнам. ФОТО

Суспільство 14:30, 13.01, 2019

Військовослужбовці військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, що дислокується в Івано-Франківську, взяли участь в урочистому відкритті пам’ятної стели на честь військовослужбовців, загиблих під час виконання завдань в межах проведення антитерористичної операції.

Церемонія відбулася в селі Дземброня Верховинського району Івано-Франківської області на території монастиря "Преображення Господа Нашого Ісуса Христа Провінції отців Василіян", інформує прес-служба Нацгвардії.

Урочистий захід розпочався з виконання Державного гімну України та військового салюту на честь загиблих героїв. Священнослужителі провели поминальну панахиду та освятили пам’ятну дошку загиблим верховинцям.

Серед викарбуваних імен шістьох загиблих українських героїв – імена двох нацгвардійців: старшого солдата Богдана Шлемкевича, який проходив службу у військовій частині 4114 Західного оперативно-територіального об’єднання, та солдата Віталія Савіцького з військової частини 3027 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

Опісля поблизу історико-краєзнавчого музею "Гуцульщина" в селищі міського типу Верховина відбувся концерт-реквієм пісень на військово-патріотичну тематику за участі військового оркестру військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та інших колективів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: