fbpx

У Дзвинячі Петро Порошенко навідав дітей з Донеччини, які зустрічають Різдво на Прикарпатті

Суспільство 20:34, 07.01, 2015

Різдво Президент Петро Порошенко провів на Богородчанщині у зустрічах. Президента супроводжувала дружина.

З дітьми подружжя Порошенків прибуло на Різдвяну Службу Божу у Хресто-Воздвиженський монастир в Маняві. Манявський скит належить УПЦ Київського патріархату, це Церква, до якої себе відносить Петро Порошенко і його сім'я. 

Після Літургії Порошенко колядував із вірянами та священиками і обдарував Манявський скит.

Наступна зупинка Порошенків була в Богородчанах. Разом із головою Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком він відвідав тут родину пораненого бійця Миколи Лозяка. Президенту запропонували чай і розмову. У відповідь він вручив захиснику України подарунки – на згадку.

Надверіч Петро та Марина Порошенки відвідали у селі Дзвиняч Богородчанського району родину Смеречуків, яка прийняла на різдвяний відпочинок хлопчика із Костянтинівки Донецької області.

Глава держави поспілкувався з господарями та десятикласником Кирилом Зуділовим і ще дев’ятьма дітьми з Донецької області, яких приймають інші родини, пише прес-служба глави держави.

Петро Порошенко подякував Василю Смеречуку та його дружині Любові, всім мешканцям Дзвиняча за теплий прийом дітей із зони АТО.

"Дуже добре, що є такі люди, які відкривають своє серце. Ми, українці, єдині, і ніхто нас ніколи не розколе", – сказав Президент.

Президент відзначив важливість спілкування українців з різних регіонів і висловився за те, щоб поширити ініціативу таких гостин на інші міста.

"Вся Україна сьогодні побачить, як Схід і Захід разом святкують Різдво", – сказав Петро Порошенко.

Президента пригостили чаєм та смачною кутею, всі разом заспівали колядки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: