fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У франківському науковому містечку "Нова Енергія" з’явиться експонат, за допомогою якого відвідувачі зможуть генерувати електрострум

У франківському науковому містечку "Нова Енергія" з’явиться експонат, за допомогою якого відвідувачі зможуть генерувати електрострум

Суспільство 13:57, 23.07, 2018

Незабаром експозиція наукового містечка "Нова Енергія" при ІФНТУНГ поповниться новим інтерактивним експонатом. Ним стане "Енергетичне колесо", яке є втіленням концепції енерго- та ресурсозбереження.

Виготовлення нового експоната фінансує компанія АТ "Прикарпаттяобленерго".

"Проблема вичерпності невідновлювальних енергоресурсів є нагальною на цьому етапі розвитку людства, – зазначають в АТ "Прикарпаттяобленерго". – Тому дуже важливо інформувати громаду про цю проблематику та максимально зрозумілими методами впроваджувати в життя філософію енергозбереження. Створення Енергетичного колеса є одним з таких доступних та пізнавальних методів, адже дозволить наочно продемонструвати всю складність перетворення кінетичної енергії в електричну за безпосередньої участі людини".

За задумом розробників, рухоме колесо діаметром 2,3 м приводитиме в дію людина, а також крутитиме електричний генератор. Параметри електричного струму та облік електроенергії відображатимуться на табло. А вже від нього живитимуться кілька видів електричних ламп та малі побутові прилади. Тож кожен відвідувач зможе стати "джерелом альтернативної енергії", самотужки згенерувати електричний струм.

Вартість проекту складає 42 500 грн. Наразі початок партнерських взаємин між АТ "Прикарпаттяобленерго" та ГО "Бюро розвитку, інновацій та технологій", яка є ініціатором створення Енергетичного колеса, покладено, і вже восени відвідувачі наукового містечка "Нова Енергія" особисто зможуть випробувати унікальний інтерактивний експонат.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: