fbpx

У Франківську екологи агітують мешканів міста впроваджувати енергозберігаючі технології

Суспільство 13:18, 07.07, 2014

На Вічевому майдані в обласному центрі розпочалася виставка енергозберігаючих технологій. Це є одним з етапів інформаційної кампанії «Збережи енергію – збережи Україну» Національного екологічного центру.

Про це повідомили кореспонденту КУРСу на прес-конференції керівники Національного екологічного центру.

Активіст організації Олена Міскун вважає, що впровадження видобутку сланцевого газу на Прикарпатті має багато прихованих екологічних ризиків. Вона наголосила, що видобуток сланцевого газу створює рідкі токсичні відходи, які не піддаються очищенню. Тим більше, за словами Олени Міскун, немає жодного наукового обґрунтування можливих об’ємів сланцевого газу в Україні. Її однодумець активіст Артур Денисенко впевнений, що Україна повинна забезпечити ефективне використання енергії, адже, за його даними, щороку наша держава внаслідок енерговитрат і нераціонального використання енергоносіїв втрачає 11 мільярдів євро. А Івано-Франківська область через енергетичне марнотратство втрачає 200 мільйонів євро.

Національний екологічний центр закликає українців вдаватися до енергозберігаючих технологій та ощадливого використання енергоресурсів. Артур Денисенко каже, що лише тепловий екран між батареєю та стінкою в приміщенні може збільшити кімнатну температуру взимку на 5-6 градусів. Відтак, про базові види заощадження енергоресурсів протягом дня розповідатимуть іванофранківцям на Вічевому майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: