fbpx

У Франківську громадська рада при управлінні освіти хоче зменшити побори у школах

Суспільство 07:05, 18.11, 2014

Члени громадської ради з питань освіти в Івано-Франківську пропонують зробити благодійні внески у школах одноразовими.

За словами заступника голови громадської ради Петра Хмельовського, це питання винесуть на загальноміський батьківський форум, який відбудеться 27 листопада в ЗОШ №11.

"Коротко обговоримо те, що зробили, і 70% часу присвятимо обговоренню тих змін, яких потребує управління освіти. Одна з проблем – багаторівневе фінансування шкіл", – каже Хмельовський.

Він пропонує узаконити батьківські благодійні внески на потреби школи. Втім, внески мають стати одноразовим.

Зокрема, батьки у багатьох школярів обурюються, що змушені здавати гроші на те, чого потребують не учні, а вчителі. До прикладу, абсолютно зайвими, на їхню думку, є розкішні меблі, килими та дорога техніка, така як: пилососи, DVD-плеєри тощо.

Так, на засіданні громадської ради говорили про те, що батьки мають сплачувати благодійні внески раз на рік, а батьківські комітети шкіл звітувати за витрачені кошти. Крім того, Хмельовський пропонує завести паспортизацію класів з обліком усього майна, як це зробили у ЗОШ №23, та створити спеціальну комісію з батьківського самоврядування та керівництва школи, яка визначатиме, чи дійсно варто витрачати кошти на ті чи інші захцянки вчителів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: