fbpx

У Франківську лісівники з усієї області протестуватимуть проти схвалення "Стратегії реформи лісового господарства"

Суспільство 20:08, 27.11, 2017

28 листопада на площі перед адмінбудівлею Івано-Франківської ОДА відбудеться мирна акція колективів лісових господарств області, ініційована профспілкою, у зв'язку з кулуарним схваленням Кабінетом Міністрів України "Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року".

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового і мисливського господарства.

Нагадаємо, 23 листопада у Києві відбулися Всеукраїнські збори профспілки працівників лісового господарства за участю екс-керівників лісової галузі, науковців, начальників обласних управлінь щодо схвалення Урядом Стратегії реформування лісової галузі. У Резолюції та зверненні до керівництва держави Всеукраїнських зборів профспілкового активу йдеться, що процес реформування лісового господарства має бути прозорим і базуватися на основних принципах розвитку галузі.

"Ми виступаємо категорично проти передачі лісів у концесію. Адже це може спричинити масову вирубку. Абсолютно неприйнятним є створення єдиного господарюючого суб’єкта, такого собі монополіста, що призведе до ліквідації лісгоспів. Такі ідеї породжуються від бажання приватизувати українські ліси. І це прямо суперечить процесу децентралізації – всі зароблені кошти будуть йти в центр, а місцеві бюджети залишаться ні з чим. Ці застереження необхідно передбачити в Стратегії реформування. Жодного таємного прийняття невідомої Стратегії ми не допустимо", – наголосив голова профспілки Степан Кривов’язий.

"Стратегія реформування лісового господарства на період до 2022 року" остаточно не затверджена, її мають доопрацювати до 15 січня 2018 року. Лісівники категорично не згодні з проектом, тому 28 листопада по всій Україні профспілки лісового господарства збираються на мирну акцію, виступаючи проти передачі лісів у концесію, створення у Києві монополіста в галузі лісового господарства, що призведе до ліквідації лісгоспів та масового скорочення робочих місць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: