fbpx

У Франківську пенсіонерка перерахувала шахраям 30 тисяч гривень – хотіла купити спеції

Суспільство 21:37, 03.08, 2016

Телефонні дзвінки з повідомленнями "ваш родич в поліції, треба заплатити", шахрайства з банківськими картками та покупками через мережу Інтернет – далеко не повний перелік способів, у які шахраї видурюють гроші у своїх жертв.

Вчора до Івано-Франківського відділу поліції звернулася 62-річна місцева мешканка, яка повідомила, що невідома особа заволоділа її коштами у сумі 30 тисяч гривень, які вона перерахувала за покупку через мережу Інтернет за спеції. Гроші потерпіла переказала через банківську послугу "Приват-24" Приват-банку, а замовлення так і не отримала, повідомили в секторі комунікації ГУ Нацполіції в області.

До поліції у Верховинському районі звернулася 23-річна жителька одного із сіл району та повідомила, що, замовивши холодильник "Самсунг" через мережу Інтернет на сайті "ОЛХ", переказала кошти в сумі 3 тисячі гривень як передоплату на банківський рахунок, проте товар так і не отримала.

Із ще з одним повідомленням про шахрайство до поліції звернулася 68-річна жителька Богородчанського району. Літня жінка розповіла, що невідомець сказав, що її син потрапив до поліції через те, що побив чоловіка. Тому потрібно перерахувати грошові кошти на лікування потерпілого в сумі 5000 гривень. Жінка зібрала всі заощадження та перерахувала їх на рахунок, вказаний зловмисником. Коли з’ясувалось, що з її сином все гаразд, потерпіла звернулась до поліції.

Наразі за цими фактами шахрайств розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: