fbpx

У Франківську приватна компанія незаконно розпочала будівництво на місці будинків, яким уже понад 150 років. ВІДЕО

Суспільство 18:29, 10.04, 2019

Без містобудівних умов та дозволу міської влади. В Івано-Франківську приватна будівельна компанія розпочала будівництво на вулиці Василіянок, 12 на місці будинків, яким уже понад 150 років. При цьому – незаконно.

Принаймні в цьому переконує мерія. І, окрім намірів знести будівельний паркан, готується до судової тяганини, йдеться в сюжеті ТРК "РАІ"

У департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини отримали звернення на дозвіл розпочати будівництво багатоповерхового будинку, однак відмовили, оскільки це суперечить державним будівельним нормам і цільовому призначенню землі.

"Фізичні особи звернулися за отриманням будівельного паспорта. Там є три приватизовані присадибні ділянки. І їм ці паспорти були надані на будівництво трьох двоповерхових будиночків. Але в процесі освоєння тієї ділянки вони захопили і обгородили самовільно частину земельної ділянки, яка знаходиться у комунальній власності",  розповідає директор департаменту містобудування Орест Кошик.

Минулого тижня виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради прийняв рішення про скасування паспортів та демонтаж огорожі. Займатиметься цим Муніципальна інспекція з благоустрою. 

"Рішення вступило в законну силу, і цього тижня огорожу буде демонтовано. Ще минулого тижня їм дали припис. Та поки що вони не відреагували на нього. Тому будуть змушені демонтовувати паркан примусово", – коментує директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

В мерії кажуть, будівництвом займається компанія "Цитадель", та в самій фірмі свою причетність до будівельних робіт категорично заперечують. Кажуть, по жодні дозволи до мерії не зверталися.

На самій огорожі теж немає жодної інформації про роботи, що ведуться. Наразі один зі старовинних будинків вже розібрали. Поки в мерії готують позов до суду, немає гарантії, що збережеться інший старий будинок. Офіційно вони не належать до історичної спадщини.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: