fbpx

У Франківську відбудеться прем’єра вистави "Гамлет у гострому соусі"

Культура 15:46, 03.12, 2015

Івано-франківський облмуздрамтеатр потішить ще однією прем'єрою – сатиричною виставою за п'єсою італійського драматурга Альдо Ніколаї "Гамлет у гострому соусі".

Про виставу, її актуальність та своє бачення сьогодні на прес-конференції розповів режисер постановки Орест Пастух, пише Репортер.

"Всім відомий знаменитий шекспірівський сюжет, який завжди ставить питання про добро і зло, який піднімає перед собою морально-етичні питання та намагається їх вирішити, – говорить режисер. – В п’єсі італійський комедіограф Альдо Ніколаї пожартував з нами і використав шекспірівський сюжет доволі службово. Він виводить, як на мене, дуже актуальну тему боротьби та взаємостосунків народу та влади. Народ в п’єсі метафорично виражений родиною кухаря Фроггі, що працює на королівську сім’ю, а влада – це, власне, і є королівська родина".

Також режисер додає, що ця вистава – такий собі жарт для дорослих, тому глядачам до 16 на виставу зась, адже драматург не надто церемонився зі своїми персонажами, тому іноді між ними випливають доволі пікантні взаємостосунки.

"Це не зовсім комедія, а провокація, гостра сатира, – додає Орест Пастух. – Яка моментами не має логіки, але має такий здоровий абсурд ситуації".

Прем’єрний показ відбудеться вже цієї неділі, 6 грудня, о 18.00. Також виставу покажуть 20 грудня о 18.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: