fbpx

У Франківську відбулися незвичні музичні акції в рамках PORTO Franko Гогольfest. ВІДЕО

Суспільство 20:39, 26.05, 2016

Одразу дві музичні акції провели в обласному центрі Прикарпаття організатори PORTO Franko Гогольfest. Імпровізовану сцену влаштували прямо у холі залізничного вокзалу та на балконах місцевої ратуші.

Акція на залізничному вокзалі відбулася у вечірній недільний вечір. Прямо в холі музиканти виконали класичні твори "Маленька нічна серенада" Моцарта та "Мелодія" Скорика, а диригентом виступив композитор та співорганізатор фестивалю Роман Григорів.

Цей виступ організували як анонс до концерту зірки опери Олени Бєлкіної, яка під час PORTO Franko Гогольfest дасть концерт музики бароко під назвою "Re-Barocco" в приміщенні залізничного вокзалу. Відома оперна діва виступить разом з Івано-Франківським камерним оркестром "Harmonia nobile". Вони виконають арії Вівальді, Генделя і Перселла.

Наступного дня, 23 травня, відбулася ще одна музична акція. В приміщенні міської ратуші трубачі зіграли уривки з "Оди радості", фінал 9-ї симфонії Бетховена.

Варто додати, що в рамках програми PORTO Franko Гогольfest у ратуші заплановано виступ президентського оркестру. Цікаво, що музиканти сидітимуть не на місцях, а будуть розміщатися по поверхах та балконах.

"Це так звана репетиція, підготовка до фестивалю. Для нас важливо розуміти, чути і бачити, як звучатиме оркестр у тій чи іншій локації. Усі наші акції сконцентровані на тому, щоб відкривати нові місця та подавати якісний продукт у хорошій інтерпретації. Ратуша – чудова площадка, яка відкриє відвідувачам фестивалю нове бачення як на саму споруду, так і на класичну музику",  відзначив креативний директор фестивалю, композитор Роман Григорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: