fbpx

У Франківську відкрили анотаційну дошку Героїні Світу Ірині Сеник. ФОТО

Суспільство 19:25, 08.06, 2016

В Івано-Франківську на фасаді обласного фтизіопульмонологічного центру відкрили та освятили анотаційну дошку Ірині Сеник.

Вже понад 50 пам’яток програми "Івано-Франківськ – місто героїв" прикрашають місто і нагадують про визначних краян.

На урочистому відкритті дошки був присутній міський голова Руслан Марцінків та секретар міської ради Оксана Савчук.

"Таких людей варто пам’ятати, тому надзвичайно пишаюсь, що цьогоріч нарешті встановили таблички на могилах січових стрільців у Меморіальному сквері. І така програма – ще один доказ, що у цьому місті шанують гідних людей. Це вже 53-я дошка, яку ми відкрили. Усі вони мають коротку інформацію про постать і QR-коди з посиланням на веб-сайт, де є детальний життєпис цієї людини українською та англійською мовами. Також готуємо видання "Івано-Франківськ – місто героїв", яке вже скоро вийде друком",  зазначив Руслан Марцінків.

Ірина Сеник була визначною жінкою свого покоління. Стояла біля витоків визвольного руху, була зв’язковою Романа Шухевича, дисиденткою, а згодом і членом Української гельсінської спілки. Удостоєна почесного звання "Героїня Світу". Не випадково дошку відкрили на фасаді фтизіопульмонологічного центру, адже саме тут свого часу після відбуття політичного ув’язнення вона працювала медсестрою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: