fbpx

У Франківську відкрили експозицію, присвячену правоохоронцям, які загинули рік тому на Сході

Суспільство 18:01, 29.05, 2015

У Франківську, в музеї історії міліції Прикарпаття, що за адресою провулок Зелений, 5-а, відкрили тематичну експозицію, присвячену правоохоронцям, які загинули в зоні бойових дій рік тому.

За словами директора музею Володимира Числова, експозицію збирали за кілька днів до річниці загибелі правоохоронців біля гори Карачун, інформує Репортер.

“Нині минає рік, як біля гори Карачун збили гелікоптер з бійцями спецпідрозділу прикарпатської міліції, – розповідає Числов. – На борту були наших шестеро працівників. Серед них генерал Кульчицький. Він два роки працював в Івано-Франківську заступником начальника штабу у 2004-2006 роках”.

У невеликому залі музею зібрали фотографії всіх загиблих правоохоронців у зоні АТО – біля Карачуна, в Іловайському котлі.

Серед експонатів прапор, який передали зі Сходу, дитячі листи, бронежилет, каска, а також зброя. Точніше все, що від неї лишилося після вибуху гелікоптера.

Володимир Числов говорить, що зброю він випросив лише на сьогодні. Далі вона знову відправиться на дослідження. Це три пістолети, пістольники, автомат, снайперська гвинтівка.

“Практично лишилися тільки деталі, – каже Числов. – Уявляєте, якої сили був вибух, що так потрощив метал. Цю зброю страшно було взяти в руки. Вона вся у крові наших хлопців”.

До експозиції зі сльозами на очах підходили рідні загиблих в зоні війни правоохоронців.

На сьогоднішній день поховано 13 працівників міліції, які загинули на Донбасі, ще двоє вважаються зниклими безвісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: