fbpx

У Франківську з Quatro corde стартував День вуличної музики. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 13:59, 19.05, 2018

Сьогодні, 19 травня, в Івано-Франківську проходить традиційний День вуличної музики. Захід відкрився з виступу струнного ансамблю "Quatro corde" у локації скверу Руської Трійці.

"Ми щороку беремо участь у Днях вуличної музики. Приємно, що люди приходять, слухають, їм цікаво. Це у всьому світі є практика концертів на відкритому повітрі", – ділиться з КУРСом Анжеліка Приходько, художній керівник "Quatro corde".

Для цього свята ансамбль готував класичну, але більш легку й популярну музику.

Пані Анжеліка каже, що такі події популяризують музику.

"Я бачу результат з цих заходів і розумію, що і в такому форматі треба виконувати музику. Мої знайомі не завжди готові йти у філармонію, бояться, що можуть не зрозуміти. А коли у такому форматі послухають, то захоплюються. І я говорю, тоді приходьте у філармонію. І так у філармонії з’являються нові глядачі – навіть завдяки таким виступам".

Наступним на вуличному піаніно заграв Сергій Дубей. Він втретє бере участь у цьому заході. Він не мав конкретної програми, а вирішив імпровізувати відповідно до атмосфери й погоди. Музикант грав виключно власні твори з нотами джазу.  

"Вуличне піаніно – досить нетривіальна штука. Це унікальне явище – слухати фортепіано надворі", – каже Сергій.

День вуличної музики триватиме протягом дня у кількох локаціях міста: у сквері Руської Трійці, сквері Адама Міцкевича, на території по вулиці Труша, на "стометрівці", у дворику Медакадемії, у кав’ярнях "Говорить Івано-Франківськ", "Балкон", у дворику на Шевченка.

З 19.00 містом курсуватиме і рухома локація –  #Trolleymus.

День вуличної музики наповнює місто новим звучанням професійної та аматорської музики.

Евеліна Гурницька

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED​

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: