fbpx

У Франківську змагалися юні регбісти та регбістки з усієї України. ФОТО

Спорт 10:15, 17.05, 2016

14-15 травня 2016 року на полі стадіону імені Героїв-пожежників проходили ігри п'ятого Кубка Івано-Франківська з регбі.

У змаганнях, які проводились з ініціативи Федерації регбі Івано-Франківської області та за підтримки Департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради, взяли участь 22 команди з Івано-Франківська, Львова, Рівного, Хмельницького, Ужгорода, Закарпатської області, Ірпеня, Києва. У дводенних баталіях за перемогу боролись команди у чотирьох вікових групах. 

"Родзинкою" звітного турніру були змагання серед чотирьох дівчачих команд 2000 року народження і молодших. Такий турнір в Україні проводився вперше.

"Нам надзвичайно приємно вітати учасників вже 5-го, ювілейного, кубка Івано-Франківська з регбі! Приємно відзначити, що такий вид набирає чималої популярності серед молоді, і ми віримо, що регбі буде ще більше розвиватись як в Івано-Франківську, так і в Україні загалом. Бажаю всім командам удачі, і нехай переможе сильніший", – зазначив директор Департаменту молодіжної політики та спорту Віталій Матешко.

Переможцями серед найстарших юнаків 2001-02 років народження стала команда Львівської ОДЮСШ, призові місця вибороли юнаки з Рівного і Хмельницького. Господарі турніру, команда Івано-Франківської ДЮСШ-2, задовольнилась четвертим місцем.

Серед юнаків 2003-04 років народження перемогу здобули гості з Ірпеня, отримавши перемоги у всіх іграх. Друге місце вибороли юні франківці, третє – збірна команда Закарпатської області.

У категорії дітей 2005 років народження і молодших не було рівних команді Івано-Франківської ДЮСШ-2, яка у фінальній грі переконливо переграла ровесників з київської ДЮСШ-12- "Політехнік"  25:0. Команда "Корзо" з Ужгорода тримала нагороди за третє місце.

Цікавим виявився дівчачий турнір. Перше місце вдалось вибороти команді Івано-Франківської ДЮСШ-2- ФТЛ. Другий результат здобули рівненські дівчата, а третє місце виборола ще одна команда з Івано-Франківська  "Галка".

Цей турнір став гарною прелюдією до першого у цій віковій групі чемпіонату України, який відбудеться восени.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: