fbpx

"В Івано-Франківську немає потреби у більшій кількості чергових садків на літній період", – Наталія Микула

Суспільство 17:25, 11.06, 2014

З 1 липня по 26 серпня дитсадочки закриються на літні канікули. У цей час в обласному центрі працюватиме лише три дошкільних навчальних заклади.

Про це мова йшла на засіданні постійної депутатської комісії з питань духовного відродження, науки, освіти, культури, молодіжної політики та спорту.

В Івано-Франківську батьки скаржаться, що на літо закривається надто багато садочків, а в тих, що залишаються працювати, відмовляють у прийомі дітей. У міськвиконкомі з ними не погоджуються.

За словами начальника міського управління освіти і науки Наталії Микули, традиційно щороку у літній період працювало три найбільші ДНЗ, решта йшли на канікули. Ці садки вміщають по 12 груп і, на переконання Микули, більше – немає потреби. 

В Положенні про дошкільні навчальні заклади чітко вказано, що 75 днів дитина може перебувати поза ДНЗ. Цього року період канікул навіть скоротили до 56 днів.

"Є батьки, які працюють, а є ті, які не працюють. Ми прийшли до висновку, щоб надавати місце у чергових дитсадочках у першу чергу дітям тих батьків, які дійсно працюють і які можуть принести довідку з роботи, що вони дійсно не мають куди діти дитину. Ми готові їх прийняти! Це робитиметься для того, щоб ті мами, які на роботу не ходять, сидять вдома, а їхні діти увесь рік чемно відвідують ДНЗ, хоч би влітку дітям своїм читали казки, гуляли з ними і т. д. Хай хоч влітку займуться материнським вихованням".

На засіданні комісії довідки з місця роботи у батьків, які працюють, вирішили надто наполегливо не вимагати, адже не усі працевлаштовані офіційно. Жартують, що від дошкільнят і не про такі сімейні таємниці можна довідатись.

Від батьків надходили пропозиції, щоб створити чергові групи в усіх садках, але це не вихід. Канікулярний період потрібний не тільки для того, щоб зробити у закладах ремонти і щоб працівники відпочили, а й для заощадження коштів на електроенергію та харчування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: