fbpx

В Івано-Франківську відкрилась виставка каліграфічного плаката «Слово Майдану»

Культура 18:30, 05.06, 2014

Проект «Музей каліграфічного плаката просто неба «Майдан 2014» стартував на київському Майдані на початку квітня. Тепер з ним можуть ознайомитися і франківці. В експозиції представлені 19 каліграфічних плакатів, основою для яких стали цитати та афоризми видатних українців – Івана Франка, Тараса Шевченка, Олександра Довженка та інших.

1Автори представлених робіт – студенти та викладачі Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука. Ідейним наставником та опорою ініціативи став Олександр Мікула – викладач кафедри «Графічного дизайну». Організатором проекту виступив студент-франківчанин Тарас Макар. Він розповів про про концепцію робіт, які увійшли до виставки:

"Це мав би бути текст, який би відображав ідеї, ставлення до Майдану та інші речі, пов'язані з революцією. Це мали бути не просто заклики, як "Слава Україні!"  чи щось типу того, а мали бути тексти, прочитавши які, людина мала би задуматись над їх значенням та переосмислити певні речі…

Головна вимога – щоб було зрозуміло, що це створювалось в Україні і це українське!"

Створення каліграфічних текстів для виставки  справа не з простих. Як розповів Тарас Макар, спочатку тексти малювалися від руки, потім оброблялися на комп'ютері, а тоді вже друкувалися на оракалі (спеціальна плівка), щоб могли витримати різні погодні умови, адже виставка простояла на майдані Незалежності у Києві два місяці.

Івано-Франківськ став першим містом після Києва, у якому презентували виставку. Триватиме вона у книгарні "Є" до 20 червня. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: