fbpx

У Калуші на місці закинутої друкарні пропонують створити Музей ілюзій

Культура 15:22, 26.03, 2016

Пропозицію створити музей ілюзій у закинутій друкарні Калуша озвучив зберігач фондів арт-галереї міста Артур Єфремов. Він бачить закинуту споруду музеєм, стилізованим під 20-ті роки минулого століття.

Якщо не продали друкарню цього року, значить, є шанс їй надати "друге життя", зазначає Артур Єфремов. За його словами у колишній друкарні – шикарні прохідні кімнати, які добре будуть слугувати як експозиція музею, інформують Вікна.

Проте, твердить зберігач фондів арт-галереї міста Артур Єфремов, не варто її перетворювати саме в музей в чистому вигляді:

"Отже, перекрити дах, поштукатурити стіни, поновити паркет та трохи розпису по стінах,  і – "вуаля" – ми отримаємо "музей ілюзій". Такого музею поки що немає на всій Західній Україні. Декілька кімнат можна подати як частину музею моди не тільки Калущини, а й світової. Погодьтесь, це цікаво!"

Частину приміщення, на його думку, можна використати як молодіжний центр. Декілька кімнат все ж зробити в дусі того приміщення, а саме  початок ХХ століття до 20-их років. Там могла б бути мила кав’ярня, де можна випити справжньої кави та ароматного чаю.

"Дворик використати як простір для гімнастики, така собі внутрішня галявина, "маленький острів",  пропонує Артур Єфремов.  В перспективі  максимально відновити фасад. Штукатурка без пінопласту, але з "шубою"  все, як було в той час. Вікна та двері  імітація дерева в металопластику. Дерев’яні вивіски та стилізація 20-их років. Місто в той період втратило будівлі після Першої світової, але зуміло вберегти колорит та душу, що допомогло йому швидко відбудуватись".

За словами калушанина, стиль 20-их стане тим "духом епохи", котрий вже давно минув, але, як не дивно, є символом надії, бажання жити та мотивом для відновлення:

"Бо, відверто кажучи, було би справді добре мати в нашому місті фрагмент традиції, яка від нас пішла, але яка все ж не зникла".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: