fbpx

У Калуші вшанували пам'ять розстріляних учнів торгівельної школи

Суспільство 18:46, 05.11, 2014

У Калуші, на місці розстрілу у 1943 році гестапівцями 12 учнів Калуської торгівельної школи, які були членами юнацтва ОУН, проведено поминальну панахиду.

Священики о. Микола Мороз і о. Василь Бігун відправили панахиду за розстріляними учнями торгівельної школи, повідомляє КУРС з посиланням на Калуську РДА.

У своїй промові о. Василь Бігун зазначив: "Учнів торгівельної школи катували і вбили за те, що вони були українцями, що вони хотіли самостійної України. І сьогодні їх шлях жертовності продовжують кращі сини України, воюючи на сході нашої держави. Ми не відступимо у боротьбі, ми мусимо захистити нашу Батьківщину".

О. Микола Мороз наголосив, що ця сумна дата заставляє сьогодні кожного із нас задуматися, як би він поступив. Кожен з нас дає відповідь особисто, бо маємо можливість і відповідальність захистити на Сході незалежність України. Ми несемо відповідальність кожен на своєму місці. Ми хочемо годувати свою армію, щоб мати свою державу.

Хвилиною мовчання вшанували розстріляних учнів Калуської торгівельної школи. Голова райдержадміністрації Микола Жовнір, голова районної ради Василь Дзундза, заступник міського голови Калуша Галина Романко поставили вінки і квіти, учні засвітили лампадки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: