fbpx

У Коломиї відкриється виставка мальованої косівської кераміки

Культура 19:55, 11.03, 2015

У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського 13 березня о 15.00 відбудеться відкриття виставки мальованої косівської кераміки під назвою "Вічне. Живе. Нев’януче" та круглий стіл з проблем сучасної народної кераміки.

На виставці буде представлено керамічні вироби з фондової збірки Музею, твори сучасних косівських майстрів-гончарів, а також дипломні роботи студентів відділу кераміки Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв. На презентації виставки народні майстри покажуть майстер-клас з розпису глиняних виробів у косівському стилі, інформують Вікна.

Участь у відкритті виставки та обговоренні візьмуть: незалежний експерт з питань охорони нематеріальної культурної спадщини, науковий співробітник Українського центру культурних досліджень при Міністерстві культури України Світлана Пахлова, генеральний директор Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського Ярослава Ткачук, заввідділом кераміки Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського Романна Баран, заступник з наукової роботи Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, член Національної спілки художників України Марія Гринюк, науковці, мистецтвознавці, а також сучасні гуцульські майстри-гончарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: