fbpx

У Крихівцях будують дитсадок на 110 місць

Суспільство 10:54, 24.03, 2016

У проекті дошкільний навчальний заклад у с. Крихівці Івано-Франківської міської ради розрахований на 110 дітей, але фактична потужність – до 150 осіб. План створення цього садочка виник ще два роки тому, але лише тепер вдалось втілити це у конкретний проект та почати активне будівництво.

Міський голова Івано-Франківська разом з головою сільради Мироном Гаргатом оглянули стан будівництва садочка в Крихівцях. Відкриття дошкільного навчального закладу (ДНЗ) заплановане на наступний рік. До цього часу усі зовнішні і внутрішні оздоблювальні роботи мають бути закінчені.

Зведення садка співфінансують Івано-Франківська міська та Крихівецька сільська ради, інформує прес-служба МВК. 

Як розповідає Мирон Гаргат, зараз мешканці Крихівців змушені водити своїх дітей до івано-франківських ДНЗ, що створює зайві незручності та додаткові черги до закладів. Тому сільська громада з нетерпінням чекає відкриття власного садочка, який би забезпечив місцями охочих.

Це не єдиний садок у цьому селі, який планують до відкриття наступного року. Одна з місцевих компаній у рамках реалізації будівельного проекту зводить ДНЗ, який передасть територіальній громаді, на баланс Крихівецької сільської ради. Так ще понад 100 дітей отримає місця у дошкільних і ясельних групах.

"Крок за кроком ми наближаємось до цілі: повноцінно забезпечити місто і приміські села садками. Зазвичай, основне фінансування лягає на міську раду, тому я дякую тим сільським громадам, які зголосились посприяти у цій справі. Також намагаємось залучати і підприємців, й інвестиції. Цього року відкриваємо ДНЗ в Пасічній, Вовчинці, Угорниках, Хриплині і починаємо реконструкцію приміщення на вул. Хоткевича. Такими темпами, думаю, подолаємо проблему нестачі місць у садках", – розповів Руслан Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: