fbpx

У Києві гнилими помідорами закидали 24 депутатів

Суспільство 14:23, 01.10, 2014

Сьогодні, 1 жовтня, на майдані Незалежності активісти провели флешмоб #TOMATOBUCKETCHALLENGE, закидавши помідорами фотографії нардепів, які провалили голосування за головний антикорупційний закон, що передбачає створення Антикорупційного бюро.

Громадські активісти встановили на майдані Незалежності "дошку ганьби" нардепам та влаштували обстріл портретів гнилими помідорами,  інформує ZIK

"6 вересня ВР провалила голосування за ключовий антикорупційний законопроект країни, який створює Національне антикорупційне бюро. Створення такого органу – це вимога МВФ, яку Україна має виконати до 30 жовтня. Якщо бюро не буде створено в цих часових межах, то Україна ризикує не отримати третій транш від МВФ, але найважливіше, Україна втратить шанс вперше за всю історію незалежності створити орган, який боротиметься з високопосадовцями при владі, розслідуватиме їх фінансові злочини", – зазначила активістка з Центру протидії корупції Дарина Каленюк.

Для прийняття законопроекту 16 вересня забракло 8 голосів, а 24 нардепи, які були в сесійній залі, за нього не проголосували. Серед них депутати від Батьківщини, Партії регіонів, УДАРу, групи "Економічний розвиток" та позафракційні.

Як повідомили активісти, 19 з 24 депутатів, які не голосували за створення Антикорупційного бюро, знову балотуються до Верховної Ради, а 12 з них – підтримали диктаторські закони 16 січня.

"Україна має знати своїх героїв. Не вистачило лише 8 голосів, щоб у нас почали садити високопосадовців за корупційні злочини, зокрема, за незаконне збагачення. Такі нардепи не можуть обиратися в парламент, бо знову блокуватимуть антикорупційні ініціативи, а свій мандат використовуватимуть, щоб уникнути відповідальності за корупцію", – заявила Дарина Каленюк.

7 жовтня, як зазначили активісти, Верховна Рада повернеться до розгляду цього законопроекту, тож нардепи матимуть змогу виправити ситуацію. Учасники флешмобу заявляють, якщо парламентарі і цього разу  провалять голосування, готові закидати їх помідорами вживу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: