fbpx

У Літшколі у Карпатах відомі автори ділитимуться секретами успіху з початківцями

Культура 09:36, 03.07, 2014

11-16 серпня в Карпатах у Літературній школі відомі українські письменники та видавці поділяться секретами успіху в літературі з авторами-початківцями. Оголошено набір охочих взяти участь у заняттях Літшколи.

Про це повідомляє Центр літературної освіти, передає ZIK.

Для молодих літераторів лекції читатимуть досвідчені та професійні письменники, директори видавництв, літературознавці та критики: Тарас Прохасько, Мар’яна Савка, Юрій Винничук, Маріанна Кіяновська, Ростислав Семків, Антон Санченко, Завен Баблоян та Ірина Вікирчак. Іноземний гість-лектор – Юстина Чеховська (Польща).

На V Літній літературній школі вчитимуть та розповідатимуть, як писати якісні тексти, як відбувається творчий процес, як знайти своє місце в літературі, власний стиль, мову і тему, як створювати сюжет і героїв. Також лектори окреслять основні тенденції розвитку книжкового ринку і літературної сфери, правила ефективної співпраці з видавцями і мас-медіа, яких помилок уникати авторам-початківцям.

Програма Літшколи складається з 32 годин лекційних та практичних занять. Також учасники виконуватимуть творчі завдання і братимуть участь у літературних вечорах. Особливістю V Літшколи стане те, що частина занять відбуватиметься паралельно по секціях – поетів і прозаїків-публіцистів.

Лекторами літшколи будуть:

  • Завен Баблоян – видавничий менеджер, перекладач, літературний менеджер;
  • Юрій Винничук – письменник, публіцист, редактор, перекладач, дворазовий лауреат премії «Книга року Бі-Бі-Сі»;
  • Ірина Вікирчак – культуртреґер, стипендіатка Gaude Polonia 2014, директор Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz (2010-2013);
  • Маріанна Кіяновська – письменниця, літературознавець, перекладач, критик, засновниця літературної премії «Великий Їжак»;
  • Тарас Прохасько – письменник, есеїст, перекладач;
  • Мар’яна Савка – поетеса, дитяча письменниця, літературознавець, головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева»;
  • Антон Санченко – письменник, публіцист, директор видавництва «Електрокнига»;
  • Ростислав Семків – видавець, літературознавець, публіцист, директор видавництва «Смолоскип»;
  • Юстина Чеховська (Польща) – координатор культурних подій, перекладачка, літературний агент.

Участь у Літшколі можуть взяти молоді прозаїки, поети, публіцисти, видавці і редактори віком 18-35 років, мешканці усіх регіонів України. Літшкола буде цікава як авторам-початківцям, так і літераторам з певними успіхами і досвідом.

Щоб взяти участь у проекті, потрібно заповнити реєстраційну анкету. Прийом заявок триває до 25 липня включно. Відбір 60 учасників (30 поетів і 30 прозаїків) здійснюється на конкурсній основі. Кожен учасник сплачує організаційний внесок – 1500 грн (у вартість входить навчання, проживання у котеджі, трьохразове харчування, трансфер з Івано-Франківська і назад, роздаткові матеріали, екскурсії тощо).

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: