fbpx

У Надвірній влада зобов’язалася підтримувати сім'ї тих, хто захищає кордони України

Суспільство 15:05, 27.09, 2014

Надвірнянська районна рада одна з перших прийняла рішення про забезпечення координаційної роботи з надання соціальної підтримки сім'ям загиблих та постраждалих учасників АТО.

"Допоки втілиться в життя постанова Кабміну щодо присвоєння статусу "Учасника бойових дій" для бійців АТО, ми не можемо сидіти "склавши руки", не допомагати власними силами українським героям", – сказав начальник управління соціального захисту населення Надвірнянської РДА Іван Гурмак на зустрічі з громадськістю району.

У районі прийнята програма "Підтримки сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, військовослужбовців і працівників правоохоронних органів та членів добровольчих загонів, які брали участь в АТО в східних областях України", розробником та виконавцем котрої є очолюване націоналістом управління соціального захисту РДА.

"Ця програма – це комплекс заходів, які здійснюються на місцевому рівні силами органів місцевого самоврядування та виконавчою гілкою влади району. Основна її мета – надання фінансової, соціальної, психологічної підтримки сімей учасників Революції гідности та учасників АТО, членів їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем, вшанування пам'яти загиблих героїв", – зауважив Гурмак.

На контролі в управлінні соцзахисту перебувають сім'ї п'яти учасників АТО з Надвірнянського району, які є пораненими і проходять курс лікування та реабілітації.

Окрім того, в районі проживає 2 сім'ї, чоловіки яких загинули на Сході країни. Цим сім'ям була надана грошова допомога, їх поставлено на квартирний облік в м. Івано-Франківську.

За словами Івана Гурмака, зараз триває активна робота над встановленням сімей, чиї чоловіки чи хлопці беруть участь в АТО. Втім, як відзначає свободівець, вести їх облік достатньо складно, оскільки велика кількість учасників АТО є добровольцями, а відтак і інформація у міжрайонному військкоматі про них практично відсутня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: